BHV ( Bedrijfshulpverlening )  - Logo

BHV ( Bedrijfshulpverlening )

Volgens de Arbowet moet ieder bedrijf een adequate bedrijfshulpverleningsorganisatie inrichten om bij een calamiteit het letsel en schade voor werknemers, bezoekers en omgeving, tot een minimum te beperken. Voor een goede inrichting van deze organisatie zijn een of meerdere bedrijfshulpverleners nodig. Het NIHOp lijdt de cursisten op volgens de richtlijnen van het NIBHV.

De BHV opleiding bestaat uit de onderdelen: brandbestrijding, ontruiming, EHBO, reanimatie en het bedienen van de AED. Tijdens de opleiding komen alle onderdelen ruimschoots aan bod. Als u in het bezit bent van een geldig EHBO diploma Oranje Kruis is het volgen van het onderdeel brand voldoende om bedrijfshulpverlener te worden.

Ook een EHBO opleiding kunnen wij voor u verzorgen, deze opleiding wordt afgesloten met een examen van het Oranje Kruis.

Om de cursisten zo veelzijdig mogelijk te laten oefenen zijn wij in het bezit van meerdere trainingsvrachtwagens. Hierin kunnen alle problemen, waar de BHV mee te maken kan krijgen, geoefend worden. Voorbeelden hiervan zijn rookoefeningen, oefeningen met brandmeldinstallaties en natuurlijk blustrainingen.

Een vrachtwagen is ingericht met verschillende kamers en kasten. Het is mogelijk om deze vrachtwagen op élke plaats in te zetten door zijn eigen waterreservoir en zijn (optionele) eigen stroomvoorziening.

Doelgroep

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die met bedrijfshulpverlening te maken heeft, of zich dieper in een van de onderdelen ervan wil bekwamen. Een vooropleiding is niet nodig.

De verschillende BHV opleidingen

  • Basis
  • Herhaling
  • Ploegleider
  • Ploegleider herhaling
  • Blussen met kleine blusmiddelen
  • EHBO
  • Bediener AED
  • Ontruiming
  • Mogelijkheden voor behoud van vakbekwaamheid vrachtwagenchauffeurs (Code 95)

Locatie

De trainingen kunnen op uw bedrijf worden verzorgd. Het enige dat wij van u verwachten is een lesruimte om de theorie door te nemen en een parkeerplaats met wat ruimte voor de praktische invulling. De rest verzorgt het NIHOp, daar heeft u geen omkijken meer naar.

Wilt u liever gebruik maken van onze trainingsruimte?
Geen probleem, dan kunt u naar Rijen komen. Daar beschikken we over een trainingsruimte waar de nodige praktijksituaties kunnen worden getraind.

Geldigheid van het certificaat

Bij het behalen van zowel de theoretische als praktische toets, is de kandidaat geslaagd. De geslaagde kandidaten krijgen het NIBHV certificaat. Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Prijs

De aanbiedingsprijs is afhankelijk van de locatie en de groepsgrootte, welke onderdelen er gevolgd worden en natuurlijk niet te vergeten: uw wensen.

Vraag een passende prijsaanbieding voor uw persoonlijke situatie aan.