Over NIHOp

Over ons
Het Nederlands Instituut Hoogwerker Opleidingen (NIHOp) is het nationale kenniscentrum dat volledig is ingericht om kennis van en rond het veilig werken met hoogwerkers uit te kunnen dragen. Het NIHOp is in 2004 opgericht om te voorzien in de behoefte aan een onafhankelijk kenniscentrum op het gebied van het veilig gebruik van de hoogwerker.

Als volledig onafhankelijk kenniscentrum zijn er in de afgelopen jaren een aantal disciplines bijgekomen. Op dit moment biedt het NIHOp niet alleen de mogelijkheid om alle in Nederland gangbare hoogwerker opleidingen te volgen, maar ook voor het veilig bedienen van heftrucks. De VCA en BHV opleidingen sluiten de cirkel voor optimale veiligheid op de werkvloer.

Flexibele en mobiele organisatie
De grondlegger van het NIHOp is Ed van Dommelen. Met zijn jarenlange ervaring heeft hij er voor gezorgd dat het NIHOp altijd aan de kwaliteitseisen is blijven voldoen, innoverend is geweest en een sterke partner is in diverse branches. Dit heeft er toe geleid dat het NIHOp een zeer flexibele en mobiele organisatie is.

Mobiel EXamen Centrum ( MEXC )
Het NIHOp komt naar de opdrachtgevers toe. De basis voor het NIHOp is om opleidingstrajecten zo veel mogelijk in de eigen omgeving van de cursisten te verzorgen. Om naar de cursist toe te komen wordt gebruik gemaakt van het MEXC. Op deze manier is het NIHOp in staat maatwerk te leveren en opleidingstrajecten zeer flexibel in te richten voor opdrachtgevers. Om de verregaande samenwerking van het NIHOp met het Mobiel EXamen Centrum (MEXC) optimaal te laten werken, is het van het begin af een vereiste geweest dat de MEXC-instructeurs zelf met het Mobiel EXamen Centrum kunnen rijden. Zij moeten hun sporen als beroepschauffeur op de weg hebben verdiend.

Code 95
Door de verplicht gestelde Code 95 nascholingsregeling voor beroepschauffeurs zijn alle chauffeurs verplicht beroepsgerichte nascholing volgen. Samen met de chauffeur- instructeurs heeft het NIHOp een aantal nascholingsdagen ontwikkeld die 7 uren meetellen voor de Code 95. Een daarvan is de nascholing “Veilig werken met de hoogwerker”. Hier gaat het er niet om hoe de hoogwerkers vastgezet moeten worden voor transport, maar na afloop weet de chauffeur hoe hij de hoogwerker veilig moet bedienen zodat hij deze zonder schade ( of erger ) op of van de wagen kan rijden.

IPAF opleidingscentrum
Begin 2019 heeft de International Powered Acces Federation (IPAF) het NIHOp erkend als IPAF opleidingscentrum. Nu kunnen er zowel in Hoofddorp of Spijkenisse als willekeurig op welke locatie binnen de Benelux dan ook, IPAF opleidingen worden verzorgd. Niet alleen de standaard bedieners opleidingen, maar ook de klasse 2 Special: laden en lossen voor vrachtwagenchauffeurs.

Heeft u een vraag of wilt u zaken bespreken?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Onze code 95 opleidingen

wachtend op afbeelding
Hoogwerker

In de ARBO wet is geregeld dat een werkgever verantwoordelijk is voor een gedegen vakkundige opleiding van zijn werknemers...

Lees meer
wachtend op afbeelding
Heftruck

In de ARBO wet is geregeld dat een werkgever verantwoordelijk is voor een gedegen vakkundige opleiding van zijn werknemers...

Lees meer
wachtend op afbeelding
BHV

Volgens de Arbowet moet ieder bedrijf een adequate bedrijfshulpverleningsorganisatie inrichten om bij een calamiteit het letsel...

Lees meer
wachtend op afbeelding
VCA

De opleidingen basis VCA en VOL-VCA zijn voorbeelden van opleidingen die niet alleen met het veilig kunnen werken met de hoogwerker...

Lees meer